WordPress’in Avantajları

WordPress nedir?

2003 yılında yayınlanan WordPress, basit bir blog platformu olarak hayatına başladı. Sonraki yıllarda platformun sunduğu hizmetler gelişerek MySQL veritabanı kullanan PHP ile yazılmış bir içerik yönetim sistemi kısaca CMS halini aldı. Bugün internet dünyasında karşılaştığınız internet sitelerinin %35’i WordPress ile oluşturulmuştur.

MySQL ya da PHP nedir bilmiyor olabilirsiniz, zaten bilmenize de gerek yok. WordPress, tıpkı basit bir blog oluşturur gibi kendi internet sitenizi kurmanıza imkan sağlıyor. Standart kullanıcılar için isim.wordpress.com uzantısı ile alan adı sunuyor. Ancak ilerleyen zamanlarda internet sitenizi profesyonel hale getirmek için kendi alan adını alabilirsiniz.

WordPress ne işe yarar?

WordPress platformunu benzer hizmetlerden ayıran en önemli özellik, özelleştirme seçeneklerinin sonsuz olmasıdır. Gerçekten sonu yok. Eklentiler, temalar ve farklı eklemeler sayesinde hazırlayacağınız ücretsiz internet siteleri ile pek çok farklı alanda yayın yapabilirsiniz. WordPress ile hazırlayabileceğiniz bazı internet sitesi türleri şu şekilde;

  • Kendi bireysel içeriklerinizi yayınlayabileceğiniz bir blog.
  • WordPress e-ticaret eklentisi ile çevrimiçi satış yapabileceğiniz bir alışveriş sitesi.
  • Şirketler, kuruluşlar ve işletmeler için kurumsal bir internet sitesi.
  • WordPress eklentileriyle özelleştirerek üyelik ödemeleri alabileceğiniz bir internet sitesi.
  • Çalışmalarınızı sunabileceğiniz portföyünüzden oluşan bir internet sitesi.
  • Binlerce kullanıcının birbiriyle konuşabileceği bir forum sitesi.
  • Özel etkinlikleri duyurarak eklentiler üzerinden bilet satabileceğiniz bir internet sitesi.
  • Çevrimiçi eğitim videolarınızı ve diğer ders materyallerinizi sunabileceğiniz bir internet sitesi.

Bunlar yalnızca WordPress’in en bilinen eklentileri ve temaları ile oluşturabileceğiniz internet sitesi türlerinden bazıları. Dediğimiz gibi, özelleştirmelerin sınırı yok. Hedefiniz ve site üzerinden vermek istediğiniz hizmet neyse buna odaklanarak kendi internet sitenizi geliştirmeniz mümkün.

WordPress Kolay Kurulum

WordPress sitenizi kurmak oldukça basittir ve kısa zamanda kurulumu tamamlayabilirsiniz. Kurulum konusunda 2 farklı yol vardır ve bunlar manuel olarak wordpress yükleme veya kontrol panel üzerinden wordpress yükleme olarak adlandırılmaktadır. WordPress kurulumu konusunda aşağıdaki makalemizden detaylı bilgiye ulaşabilir ve hemen wordpress sitenizi yayınlayabilirsiniz.

Manuel WordPress Kurulumu

Öncelikle WordPress sisteminin son sürümünü buraya tıklayarak indirin. Daha sonra bu dosyaları ister ftp bağlantısı ile isterseniz de kontrol panelinizin ara yüzünden public_html sayfanıza yüklemesini yapın.  Daha sonra sitenize giriş yaparak yapılandırmanıza devam edebilir ve çok kısa bir sürede WordPress kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz.

Kontrol Paneli Üzerinden WordPress Kurulumu

Kontrol panelleri üzerinde örneğin CPanel, “tek tıkla uygulama”sekmesi altında WordPress seçerek ve gerekli alanları kendinize göre doldurarak dakikalar içerisinde kurulumu tamamlayabilirsiniz.

Yaygın WordPress Kullanımı

Yaygın WordPress kullanımı sayesinde yaşadığınız problemleri WordPress forumlarında veya internet üzerinden araştırdığınızda birçok makale ve kaynağa ulaşabilirsiniz. Bu sayede yaşadığınız problemleri en kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.

Yazılım Bilgisine Gerek Olmaması

Herhangi bir yazılım dilinde uzmanlaşmak zor ve vakit alan bir iştir. Ancak WordPress ile minimum yazılım bilgisiyle profesyonel internet siteleri yayınlayabilir ve ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz.

Her İhtiyaca Uygun Eklentiler

WordPress’in yaygın kullanımının yanı sıra, geliştirici konusunda da birçok üyesi bulunmaktadır. Bu sayede binlerce eklenti içerisinden size ve amacınıza en uygun olanı seçebilir ve yazılım bilgisine ihtiyaç duymadan sorunsuz bir şekilde tüm işlemleri eklentiler yardımıyla yapabilirsiniz. Örneğin, woocommerce eklentisiyle e-ticaret yapabilir ve iyzico eklentisiyle de e-ticaret sitenizde ödeme kabul edebilirsiniz.

WordPress Kolay Tasarım

Eklentiler konusunda da belirtiğim gibi WordPress’i geliştiren birçok firma ve kişi mevcut. Bu da bize muazzam bir tema çeşitliliği sağlamakta ve bu temalar arasında ister ücretli isterseniz de ücretsiz temaları tercih edebiliyoruz. Seçtiğiniz temanın size sağlamış olduğu kolaylıklar ile tasarımını kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

WordPress’in Avantajları Nelerdir?

Öncelikle wordpress açık kaynak kodludur ve ücretsizdir. Geliştirilmeye çok açıktır, biraz bile kod bilginiz varsa wordpress üzerinde kendi derlemelerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aslında sürekli yeni eklentiler ve temalar da piyasaya sürülmektedir. WordPress kurulumu basittir. Sade ve hızlıdır. Cpanel kontrol paneli üzerinden tek tıkla wordpress kurulumunu yapabilirsiniz. Ayrıca yönetim paneli kapsamlıdır ve her türlü işlem yönetici paneli sayesinde yapılabilir. İçerik yönetim sistemi olmasından kaynaklı içeriklerde ise her türlü düzenleme ve ortam eklemesi yapabilirsiniz. WordPress yazılım açısından karşılaşılan herhangi bir problemleri, sadece arama motorlarında araştırma yaparak çözmek oldukça mümkündür. Daha önce görülmeyen bir problemi wordpress ile alakalı tartışılan sitelerde sorduğunuz takdirde, sistem aslında birçok kişi tarafından çözüldüğü için hızlı bir şekilde problem çözülebilir. Ayrıca mobil uyumludur. Seo konusunda uzman olmadan bile basit optimizasyon işlerini yönetici panelinden bir takım basit eklentiler kullanarak yapmanıza da olanak verir.

WordPress’in Dezavantajları Nelerdir?

İşlemcileri fazlaca yorduğu bilinen WordPress, bunun için alacağınız hosting veya sunucunun özelliklerinden wordpress siteye uygun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Açık kaynak kodlu olan wordpress bu yüzden özel yazılımlara göre daha az güvensiz olduğu söylenmektedir. Bu durumun önüne geçmek için güvenlik ile alakalı eklentiler kullanabilirsiniz.

Diğer makalelerimize de göz atmak ister misiniz?

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now

Open chat
1
Scan the code
Merhaba, Kullanım Kolaylığı ve Müşteri Odaklı Web Siteye Mi İhtiyacınız Var ?